Telefon
WhatsApp
Cenevre Otomobil Fuarı'nda Çin işi şov

Avrupa’nın en önemli otomobil fuarları arasında yer alan Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı, dört yıl aradan sonra kapılarını tekrar açıyor. Fuar, 26 Şubat-3 Mart 2024 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

Ancak Cenevre Otomobil Fuarı eski şaşalı günlerinden uzak. Her yıl her markanın katıldığı ve 1000’e yakın otomobilin sergilendiği fuara, bu yıl az sayıda firma katılıyor. Katılan firma sayısı sadece 34. Bunların birçoğu ise otomobil markaları değil.

Fuarda Renault ve Dacia’nın dışında Avrupalı bir marka yok. Bunun dışında Çinli markalar dikkat çekiyor. Çinli BYD ve MG yeni ürünlerini sergilemek için Cenevre’yi seçti. Özel üretim yapan Çinli Shenzer de fuara katılan firmalar arasında yer alacak. Ayrıca Amerikalı Lucid de fuara katılan markalar arasında.

2020'de yapılması planlanan 90'ıncı Cenevre Otomobil Fuarı, Kovid-19 salgını nedeniyle iptal edilmişti. Fuar, 2021-2022 yıllarında da salgın nedeniyle düzenlenmemişti.

Cenevre'de Palexpo Sergi Merkezi'nde her yıl düzenlenen fuar, dünya genelinden yaklaşık 10 bin gazeteciye ev sahipliği yapıyordu. Fuara son yıllarda ortalama 600-700 bin arası ziyaretçi katılıyordu.

Renault’dan dünya lansmanı

Renault, fuarda yeni Renault 5 E-Tech modelinin dünya lansmanını yapacak. 52 kWs olmak üzere iki batarya seçeneği olan Renault 5 E-Tech, 400 km menzil sunuyor.

Renault Grubu’nun Dacia markası da aralarında yeni Spring, yeni Duster, yeni Sandero ve yeni Sandero Stepway’in 2024 modellerini ilk kez sergileyecek.

BYD’den model atağı

BYD, Avrupa’da ilk kez şarj edilebilir hibrit teknolojisine sahip aracının örtüsünü Cenevre’de kaldıracak. BYD Avrupa’da ilk önce Türkiye pazarında bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren sunulacak SEAL U DM-i modelini ilk defa sergileyecek. 

BYD’nin sunduğu yenilikler arasında 7 kişilik tam elektrikli dört çeker SUV modeli yeni BYD TANG da yer alacak. Fuarda BYD markaları YANGWANG ve DENZA’nın modelleri de sergilenecek. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Sidebar En Üst 300 x 250 Reklam Alanı

Reklam

Toyota C-HR

Anket