Çinli otoculardan Türkiye'ye yatırım mesajı
Çinli otomobillere getirilen ek Gümrük Vergisi, Çinli otomobil firmalarını harekete geçirdi. Çinli otocular Türkiye'de yatırım mesajı verdiler.
Çin’den ithal edilen otomobillere getirilen yüzde 40 ek Gümrük Vergisi, Çinli markaların Türkiye’de yatırım çalışmalarına hız vermesini sağladı.
MG markasının Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv CEO’su Kağan Dağtekin, MG’nin Avrupa’da planladığı tesislerin ilkinin Türkiye’de olması için çalıştıklarını söyledi. Dağtekin, “MG ile geçen hafta niyet mektubu imzalama aşamasına geldik. Ancak net bir şekilde bilinmelidir ki yatırım karar alınması uzun bir süreçtir ve temennilerin ötesinde kati konuşmak doğru değildir. Umarım çabalarımız karşılık bulur ve üretimi Türkiye olarak kazanırız” dedi.
Hükümetin vergi düzenlemesi kararına saygı duyduklarını söyleyen Chery Türkiye Başkanı Si Fenghuo da, şöyle devam etti:
“Mevcut durumu göz önüne aldığımızda; bir taraftan yapılan değişikliklere uyum sağlamak için çalışırken, diğer taraftan da ilgili Bakanlıklarla beraber Türkiye’de fabrika inşasının ve Türkiye’de üretimin fizibilite analizine yoğun bir şekilde çalışıyoruz. En kısa sürede Türkiye’de üretim gerçekleştirebilmek için çaba içerisindeyiz.”
Benzer Haberler
MG HS Hybrid+ Türkiye'de satışa sunuluyor
Otomobilin icadının 140'ıncı yılı
Eiektrikli otomobildeki voltaj ticari araçlarda yok
Elektrikli otomobilde hedef 250 bin adet
Büyük otomobil seviyoruz
Sınırlı sayıda üretilecek özel model
Citroen'in Fransa'dan sonra en büyük ikinci pazarı Türkiye
Oyak Renault 2025 yılında 387 bin araç üretti