Telefon
WhatsApp
Hibritin Kralından Elektrikli Atak

Otomotiv dünyasında elektrikli dönüşümü hızlandı. Elektrikli araçlar için milyar dolarlık dev yatırımlar yapan firmalar, birbiri ardına yeni elektrikli modellerini satışa sunuyor. Hibrit (hem benzinli hem elektrikli) otomobiller konusunda 50 yıllık tecrübeye sahip Japon Toyota da elektrikli atağına geçiyor. Bugüne kadar hibrit, plug-in hibrit ve yakıt hücreli araçlar üreten Toyota, % 100 elektrikli modellerini de yola çıkarmaya hazırlanıyor. Toyota, Belçika’da düzenlenen Kenshiki Forum’da Avrupa’daki iş stratejisini, şirketin vizyonunu, yeni ürünlerini ve teknolojik gelişmelerini paylaştı. Elektrifikasyonu hızlandırarak karbon emisyonunu minimize etmeyi hedefleyen marka, 2030’a kadar sıfır emisyonlu araç satış oranını, Batı Avrupa’da minimum % 50’ye çıkarmayı planlıyor. 

TAMAMEN ELEKTRİKLİ İLK MODELİ bZ4X

Toyota, Kenshiki Forum 2021’de bataryalı elektrikli ilk aracı yeni bZ4X için Avrupa lansmanını gerçekleştirdi. bZ4X, 2022’de Avrupa’da satışa sunulacak ve aynı zamanda yeni bZ (beyond zero) sıfır emisyonlu ürün ailesinin ilk modeli olacak. bZ4X’in ürün gamında dört çeker sürüşe sahip 217.5 bg güç ve 336 Nm tork üreten bir versiyon yer alıyor. Önden çekişli giriş versiyonu ise 204 bg ve 265 Nm tork değerine sahip olan bir motor görev alıyor. 71.4 kWs kapasitesi bulunuyor ve tek şarjla 450 kilometreden fazla yol kat edilmesini sağlıyor. 150 kW hızlı şarj sistemiyle yüzde 80 kapasiteye 30 dakikada ulaşılabiliyor. Toyota, 10 yıl/1 milyon kilometre için batarya kapasitesinin yüzde 70’ini sunacağını garanti ediyor. 

VERGİ AVANTAJIYLA GELECEK

Kenshiki Forum 2021’de Corolla Cross’un da Avrupa lansmanı yapıldı. C-SUV segmentindeki Corolla Cross, C-HR ve RAV4’ün arasında konumlandırılacak. Yeni model Corolla’nın sedan, hatchback ve Touring Sports’tan oluşan ürün gamını genişletirken markanın SUV ürün gamını tamamlayacak. Corolla Cross’un Türkiye’ye vergi avantajı olan 1.8 lt hibrit motorla 2022’de gelmesi bekleniyor.

13.6 MİLYAR DOLAR YATIRIM

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın 50 yıllık hibrit deneyimini tam elektrikli otomobillere taşıyacağını söyledi. 1997’de seri üretim ilk hibrit modelle başlayan elektrifikasyon yolculuğuna ciddi kaynak ayırdığını ifade eden Bozkurt, “Markamız, elektrikli araç bataryaları geliştirmek için 2030’a kadar yaklaşık 13.6 milyar dolar yatırım gerçekleştirecek. Bu bağlamda; Toyota olarak elektrikli araçlara hazırız” dedi.

 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket