Kadın çalışan sayısı 4 kat arttı
Kadın çalışan sayısını 2019 yılından bu yana 4 kat artıran Karsan'ın çalışanlarındaki kadın oranı yüzde 9.3 seviyesine yükseldi.
Global bir marka olma yolunda ilerleyen Karsan, kadın istihdamını artırmada da sektörün öncüsü olarak dikkat çekiyor. 2019’da ILO ile kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik protokolü imzalayan Karsan, kısa sürede çalışanlarındaki kadın oranını yüzde 9.3 seviyesine çıkardı.
Karsan CEO’su Okan Baş, “Üretim hatlarında kadın istihdamının gerçekleştirilebilmesi için temel öncelik, Karsan’da kültür değişimi gerçekleştirmekti ve bunu başardık” dedi.
Karsan olarak, kadın mühendislerin de içinde yer aldığı ekiplerin geliştirdiği yenilikçi tasarımlarla dünyanın önde gelen şehirleri için, çağın gereksinimlerine uygun çevreci araçlar ürettiklerini ifade eden Okan Baş, şunları söyledi:
“Bugün itibarıyla Karsan’ın çalışan sayısı 2 bin 403. Projeye başladığımız 2019’da 54 olan beyaz yakalı kadın çalışan sayımızı 114’e çıkardık. Aynı dönemde sadece 3 olan mavi yakalı kadın çalışan sayımızı da artırarak 109’a yükselttik. Toplamda ise kadın çalışan sayımızda yaklaşık 4 katı artış ile 223’e ulaştık.”




Benzer Haberler
Satılan 100 otomobilden 19'u elektrikli
Çinliler montaj üretimle Avrupa’da
Lüks sedan otomobilde rekabet
Skoda yeni amiral gemisinin üretimine başladı
Yenilenen Toyota Hilux satışa sunuldu
Elektrikli küçük otoda dev rekabet
DS No8 Türkiye'de satışa sunuldu
Yerli üretilen araç sayısı 30'a çıkacak