Stellantis İtalya’da Batarya Fabrikası Kurmayı Değerlendiriyor
2025 ile 2030 yılları arasında ürün gamının sadece elektrikli otomobillerden oluşacağını açıklayan Fiat, şimdi de İtalya’da kuracağı batarya fabrikası ile gündemde.
- 14 Haziran 2021, 14:12
- 14071
- 0
PSA ve Fiat Grubu markalarının bir araya gelerek oluşturduğu dünyanın en büyük otomotiv gruplarından biri haline gelen Stellantis, Avrupa Birliği’ndeki üreticilere fayda sağlayacak bir batarya fabrikası kurmak üzere İtalyan hükümeti ile görüşme halinde.
İsmi açıklanmayan bir Stellantis yetkilisi tarafından Reuters’e yapılan açıklamada, görüşmelerin henüz karşılıklı değerlendirme aşamasında olduğu ifade edildi. Öte yandan Reuters’in ismini açıklamadığı diğer bir kaynağın iddiasına göre İtalyan hükümeti Stellantis CEO’su Carlos Tavares ve Başkan John Elkann ile bir video konferans gerçekleştirerek konuyu görüştü.
- stellantis
- fca
- psa
- batarya
- batarya fabrikası
- elektrikli otomobil haber
- elektrikli otomobil haberleri
- elektrikli araba
- elektrikli oto
- elektrikli araç
- elektrikli otomobil
- elektrikli
- otomobil
- otomobil haberleri
- oto haberleri
- yeni model arabalar
- araba
- arabam
- arabalar
- yeni model araba haberleri
- yeni arabalar
- haber
- son dakika
- menzil
- pil
- şarj
0 Yorum
Yorum Gönder
Trend Haberler
Editörün Seçimi
Anket
-
Sıfır otomobil tercihinizde elektrikli otomobili tercih edecek olsanız en önemli gerekçeniz ne olurdu?
Anket Sonucu
Soru: Sıfır otomobil tercihinizde elektrikli otomobili tercih edecek olsanız en önemli gerekçeniz ne olurdu?
Benzer Haberler
MG HS Hybrid+ Türkiye'de satışa sunuluyor
Otomobilin icadının 140'ıncı yılı
Eiektrikli otomobildeki voltaj ticari araçlarda yok
Elektrikli otomobilde hedef 250 bin adet
Büyük otomobil seviyoruz
Sınırlı sayıda üretilecek özel model
Citroen'in Fransa'dan sonra en büyük ikinci pazarı Türkiye
Oyak Renault 2025 yılında 387 bin araç üretti