Telefon
WhatsApp
Yeni Opel Astra Dengeleri Değiştirecek

PSA Grubu bünyesine girdikten sonra attığı radikal adımlarla ses getiren Opel, Yeni Astra ile de bu iddiasını sürdürecek gibi görünüyor. Peugeot 308’de olduğu gibi EMP2 platformu üzerinde inşa edilen model bu sayede hafiflik ve rijitlik gibi konularda da önemli geliştirmeler içeriyor. Yeni Astra, 4.374 milimetre uzunluğa, 1.860 milimetre genişliğe, 1.470 milimetre yüksekliğe ve 2.675 milimetre aks mesafesine sahip. Bu artışlara paralel olarak diz mesafesinde de hissedilir nitelikte iyileştirmeler kullanıcıları bekliyor olacak. Önceki nesline göre artırılan ebatları sayesinde 370 litreden 422 litreye yüksellen bagaj hacmi de, Astra’nın fonksiyonellik silahlarının da güçlendiriliğinin işaretleri arasında.

2028 yılında ürün gamının tamamını elektrikli otomobillerden oluşturmayı hedefleyen Opel, bu süreçte hibrit modellerin sayısını da artıracak. Yeni Astra’da da 1.2 litrelik üç silindirli benzinli motor ve dizel ünitenin yanında iki farklı hibrit versiyonu pazarlara sunulacak. Tamamında 1.6 litrelik benzinli motorun konumlandırıldığı bu versiyonlar 180 ve 225 bg'lik iki farklı güç çıkışına sahip olacak. %100 elektrikli sürüş modlarıyla şehir içerisinde kullanıcılara elektrikli otomobil kullanmaya deneyimini de yaşatabilen bu versiyonlarda 50 km elektrikli menzil sunuluyor. 1,2 litrelik PureTech motor da 110 ve 130 bg gücünde iki seçenekle tercih edilebilecek. Vites seçenekleri ise 6 ileri ile 8 ileri otomatikten oluşacak. 

YENİ NESİL PURE PANEL

“Pure Panel” sistemi, tamamı dijital geniş çaplı bir kokpiti standart olarak sunuyor. Ailenin giriş seviyesindeki versiyonlarından itibaren standart olarak gelen ve üst paketlerde ebatları büyüyen bu ekranlar toplamda 20 inç'i geçen bir çerçevede kullanıcılara sunulacak. Baştan aşağı değişen direksiyon, opsiyonel olarak gelen head-up display ve vites topuzunun yerini alan seçici de yine tasarımdaki kilit elemanlar arasında yer alıyor. Yeni nesille birlikte Astra’nın teknolojik destek listesi de güncel normlara uygun şekilde genişleyecek. Önümüzdeki sonbahar döneminde sipariş alım sürecinin başlaması planlanan yeni Astra ailesinin Avrupa’daki ilk teslimatları 2022’nin ilk yarısı içerisinde yapılacak. 

Mercedes

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

300x250

Reklam

Toyota C-HR

Anket